Сценарій виховного заходу
присвяченого Дню Соборності України
«Подія, що пережила час…»
Хід свята: Козак і козачка +2 учні ідуть на сцену
Ведуча: Дорогі друзі, учні, вчителі, майстри! Ми раді вітати Вас у цій залі. Сьогодні велике свято – День Соборності України, свято рідного краю, свято нашої держави. Ми пишаємось, що ми – українці, а наша Вітчизна – Україна, земля дорога та мила серцю кожного із нас.
Козак 1: Нехай же лине добре слово, звучить так щиро і вагомо про нашу неньку – Україну, найкращу, дорогу, єдину!
Захід присвячений 100 річчю Дня Соборності України оголошуємо відкритим:
2. Звучить Державний Гімн України.
3. Інформаційний дайджест:
1 учень. Упродовж століть землі України були розділені та належали до різних держав: Росії, Польщі, Австро–Угорщини. Тож споконвічною мрією українців було обєднання частин України в одну державу. У тривалій боротьбі  за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз пережив як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель.
2 учень. А чи знаєте Ви, що означає слово соборність? Так – це об’єднання. І ось 22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.
1 учень. Як велике державне свято – День Соборності України відзначають з 1999 року. У розмаїтті жовто-синіх знамен 22 січня 1999 року наші сучасники поєднали живим ланцюгом злуки Схід і Захід України. Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кровю незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Соборність – це символ боротьби за волю.
Ведуча: Так давайте ж вірити в майбутнє нашої великої родини, що зветься Україною. Адже ми живемо на вільній землі, працюємо на користь незалежної держави, яка має свій прапор, Герб та Гімн. Саме про це мріяв наш нескорений народ. Майбутнє нашої держави  - це ми діти.
-         Пісня «Перлина – Україна», виконує ансамбль «Перлина».
-         Ведуча: А зараз до вашої уваги поетична хвилинка. Адже багато українських письменників складали вірші на честь рідної країни (вірш «Двадцять друге січня») читає Баталова Альона.
-         Козак : «Ми віримо в майбутнє твоє Україно! Говорять  сьогодні дорослі й малі Бо ти в нас найкраща, бо ти в нас єдина, не має такої як ти на землі»
-         Козачка:  Як сказала Ліна Костенко:
     Шматок землі,
Ти звешся Україною.
     Ти був до нас,
Ти будеш після нас

Перегляд фільму «До Дня Соборності України»
 Після перегляду фільму :
Всі учасники стоять на сцені з запаленими свічками звучить пісня «Про Україну» виконує І. Гуцол.
Ведуча: Наш святковий захід підійшов до кінця. Сердечно бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри в гідне майбутнє України!Дякуємо всім за участь у святі!

ВІРШ
«Двадцять друге січня»

Нам сестричка нині розказала,
Що колись давно  (я добре знаю) –
У зимовий ранок засіяло
Сонце волі у моєму краю.

Вийшли люди на Майдан Софії,
Де колись лунала княжа слава
Хтось сказав: «Сповнились ваші мрії!
Україна вільна вже держава!»

Хтось сказав, і всі почули люди,
З Києва аж по самі Карпати:
«Україна є, була і буде!
Вже її нікому не згадати!»

Як тоді, зійдуться ранком люди
Пролунають знов слова палкії,
Запанує наша воля всюди
І заграє грімко дзвін Софії.

Немає коментарів:

Дописати коментар